Mistra Sport & Outdoors‑forskare har fått i uppdrag att ingå i OS‑expertpanel

Mån 08 nov 2021 10:21

Robert Pettersson och Erik Lundberg, forskare i Mistra Sport & Outdoors-temat "Hållbara evenemang", har fått det hedersamma uppdraget att ingå i en expertpanel initierad av Internationella Olympiska kommittén och OECD.

Rullskidor SM-veckan

Internationella Olympiska kommittén och OECD i har tagit ett initiativ till att ta fram en gemensam modell för att mäta effekter av internationella evenemang. För detta ändamål har en expertgrupp med myndigheter, arrangörer och akademiker satts samman.

I gruppen ingår två svenska representanter, Robert Pettersson, docent i turismvetenskap vid Mittuniversitetet och Erik Lundberg, doktor i företagsekonomi/marknadsföring vid Göteborgs universitet. Båda är forskare i forsknings- och samverkansprogrammet Mistra Sport & Outdoors.

– Det är en imponerande ansats som tas nu där man siktar på att fånga evenemangseffekter av såväl ekonomisk och social som miljömässig art, säger Robert Pettersson.

Vad innebär detta uppdrag för Mista Sport & Outdoors?

– Det internationella samarbetet är värdefullt för det som vi gör i lärandegruppen för temat "Hållbara evenemang". Det finns säkert saker som är möjliga att testa direkt i ett svenskt sammanhang, säger Robert Pettersson.

Sidan uppdaterades 2021-11-08