Mistra Sport & Outdoors – samarbetspartner i Friluftslivets år/Luften är fri

Ons 24 feb. 2021 09:00

Luften är fri är ett projekt inom ramen för Friluftslivets år som bland annat syftar till att långsiktigt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Mistra Sport & Outdoors är ett forsknings- och samverkansprogram som på lång sikt vill starta en rörelse för ökad hållbarhet inom idrotten och friluftslivet. Där i finns många beröringspunkter och därför vill vi vara en del av Luften är fri.

Final mini Luften är fri

Luften är fri är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket och syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Under året arrangeras 1000-tals olika aktiviteter runt om i Sverige för att lyfta friluftslivet.

Mistra Sport & Outdoors vill ta en aktiv roll under Friluftslivets år och har redan deltagit i tre aktiviteter under flaggen Luften är fri.

  • Christina Frimodig, samverkansledare i Mistra Sport & Outdoors, ledde en interaktivt workshop (vid två tillfällen) kring dialog som metod för friluftsliv. Deltagarna fick ta del av varandras kunskap, erfarenheter och lärande exempel. Tillsammans tog de fram Friluftslivets års bank av dialog-metoder.
  • Peter Fredman, programchef i Mistra Sport & Outdoors, deltog på ett webbseminarium som handlade om konsten att kommunicera allemansrätten. Han berättade bland annat om trender inom friluftslivet och hur de kan påverka allemansrätten. Här finns en inspelning från webbseminariet.
  • Mistra Sport & Outdoors webbinarier "Idrotten, friluftslivet och covid-19" och "Material inom idrotten och friluftslivet – Vägar till mindre miljöpåverkan" publicerades i aktivitetskalendern på luftenarfri.nu och vi planerar att göra det med alla programmets webbinarier som rör friluftsliv under 2021.

Vill du veta mer om projektet, besök luftenarfri.nu.

 

 

Kommande aktiviteter inom ramen för Luften är fri:

Sidan uppdaterades 2021-11-04