Hej där, Karin Berg! ‑ Ny samverkansledare i Mistra Sport & Outdoors

Tor 21 apr 2022 21:12

Mistra Sport & Outdoors är ett forsknings- och samverkansprogram. Det innebär att forskare från olika discipliner och universitet jobbar tätt tillsammans med idrottens och friluftslivets organisationer, myndigheter och företag för att nå programmets mål. Vi välkomnar nu Karin Berg som bl.a.. ska driva samverkansprocessen framåt och stötta arbetet med att starta en rörelse för ökad hållbarhet inom idrotten och friluftslivet.

Karin Berg, samverkansledare i Mistra Sport & Outdoors

Hej där Karin Berg! – Vem är du? 

Hej! Jag är en glad och naturälskande människa som har en bakgrund som elitseglare. De senaste åren har jag doktorerat inom innovation och entreprenörskap på Göteborgs Universitet och förvärvat specialistkunskaper inom universitets- och industrisamarbeten som jag tror kommer vara värdefulla i min nya roll som samverkansledare i Mistra Sports & Outdoors.

Det som lockade mig med tjänsten var framförallt möjligheten att kunna bidra till en ökad hållbarhet inom idrott och friluftsliv då detta är ett område jag brinner för. Det ska bli väldigt spännande att få lära känna och arbeta vidare med programmets alla deltagare för att skapa en förändring i samhället och bidra till en mer hållbar värld.

Du börjar i mitten av juni. Vad kommer du göra första veckan på jobbet?

Första tiden kommer jag fördjupa mig i lärandegruppernas arbete och bygga relationer till deltagarna i programmet. Jag har förstås egna idéer om hur samverkan mellan de olika aktörerna kan skapa resultat i världsklass, men då jag ”kliver på” halvvägs in i programmet är det viktigt att förstå nuvarande arbete för att på bästa sätt kunna matcha de kunskaper och stöd jag kan tillföra med existerande verksamhet.

Vad har du för förväntningar på din tid i programmet?

Jag har höga förväntningar! Samtidigt har jag en realistisk inställning till att komplexa problem inte har något enkelt svar. I mina ögon har Mistra Sports & Outdoors en enorm potential att bidra till en mer hållbar utveckling i samhället på grund av sammansättningen av medverkande parter, samtidigt som det belyser ett väldigt viktigt område ur folkhälsoperspektiv.

Min målbild är att Sverige, genom detta program, kan bli ett framgångsexempel på hur universitet, organisationer, företag och myndigheter kan samverka och utföra världsledande forskning som ligger till grund för hur de sedan kan implementera hållbara riktlinjer, lösningar och produkter som den enskilde som den enskilde idrotts- och friluftsutövaren kan adoptera.

Sidan uppdaterades 2022-04-25