Här har vi samlat olika metoder och modeller som utvecklats inom Mistra Sport & Outdoors.
Här har vi samlat olika metoder och modeller som utvecklats inom Mistra Sport & Outdoors.
Hur kan vi säkerställa att våra landskap förblir en källa till återhämtning, lek, lärande och inspiration, samtidigt som de stödjer biologisk mångfald och klimatanpassning? Vi har utvecklat en metod för just detta.
Mistra Sport & Outdoors och Naturskyddsföreningen har tillsammans arbetat fram en ny funktionsmärkning för begagnade skaljackor för att göra det lättare för både återförsäljare och konsumenter att avgöra jackornas skick och funktion.
Mistra Sport & Outdoors har utvecklat ett verktyg som ska stötta kommuner att planera miljömässigt hållbara transporter till idrottsanläggningar och områden för friluftsliv – en viktig pusselbit för att göra idrott och friluftsliv mer tillgängligt för invånarna.
Verktyg för mer hållbara evenemang inom idrott och friluftsliv – det har forskarna Erik Lundberg, Martin Wallstam och Robert Pettersson i Mistra Sport & Outdoors arbetat fram för att hjälpa evenemangsarrangörer att agera mer klimatsmart.
Hur kan vi planera för ökad hållbarhet kopplat till idrotts- och friluftsaktiviteter när det gäller resande och tillgänglighet samt mark- och vattenanvändning? I tre avsnitt hittar du ett urval av texter som beskriver utmaningar, metoder och angreppssätt. Dessutom ges exempel som inspiration.
Samspelet mellan människa och natur kan se olika ut och har olika effekter. För att illustrera samspelet mellan friluftsutövare och naturmiljöer har Sandra Wall-Reinius utvecklat en modell som har sin grund i rekreationsekologi och visar att det finns positiva och negativa effekter av samspelet.
Sidan uppdaterades 2025-06-30